Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Την μνήμη των Πεσόντων στα Ίμια και του Αλέξανδρου Υψηλάντη τίμησε ο ΕΣΒΗ 1914

Το παρόν σε δύο επετειακές εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης έδωσε το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016 ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου παραβρέθηκε στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά, όπου δεσπόζει ο ανδριάντας του Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, για να παραστεί στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των τριών υπέρ Πατρίδος Πεσόντων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλάχακου και Έκτορα Γιαλοψού. 
Στην καθιερωμένη εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Δήμος Πειραιά για τους τρεις ήρωες Αξιωματικούς, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ΕΣΒΗ 1914 ο κ. Μόντης Κολίλας.

Βίντεο από την εκδήλωση στον Πειραιά για τους Πεσόντες στα Ίμια
Στο 20:32 η κατάθεση στεφάνου από τον Εθνικό Σύλλογο "Βόρειος Ήπειρος 1914"


Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Συλλόγου παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας και της Ελληνικής Επανάστασης Αλέξανδρο Υψηλάντη και τους αδερφούς του Δημήτριο, Γεώργιο και Νικόλαο. Το μνημόσυνο έγινε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αθήνα (Στησιχόρου 6, πίσω από το Μέγαρο Μαξίμου), όπου φυλάσσονται οι καρδιές του Αλεξάνδρου και του Γεωργίου Υψηλάντη, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας "Ρήγας Βελεστινλής" και της Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών "Αλέξανδρος Υψηλάντης", παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο εκπρόσωπος του ΕΣΒΗ 1914 εν μέσω εκπροσώπων ποντιακών σωματείων,
τα οποία τίμησαν μαζικά την μνήμη των Εθνικών Ηρώων αδελφών Υψηλάντη 
οι οποίοι κατάγονταν από το χωριό Υψηλή Τραπεζούντας Πόντου 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ, ΕΚΤΩΡ ΓΙΑΛΟΨΟΣ

Αδερφοί ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ 

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου