Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Στην κοπή της βασιλόπιτας της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος - Αυστραλίας ο ΕΣΒΗ 1914

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
PAΝ-MACEDONIAN UNION OF THE
MACEDONIAN STRUGGLE
GREECE – AUSTRALIA


Στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα η εκδήλωση-κοπή πίτας της «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ» και της χορωδίας διεθνούς φήμης «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ». Η εκδήλωση κρίθηκε αντικειμενικά ως απολύτως επιτυχής και συγκινητική.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ, Καθ. Ιστορικός-Σλαβολόγος, Δημοσιογράφος SBSΑυστραλίας, Αγιογράφος κ. Μιχάλης Χρυσανθόπουλος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία της Ένωσης από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα, τους σκοπούς της, τη σημαντικότατη συνεργασία με το «Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών» και την επικείμενη πολύτιμη έκδοση με άγνωστες πτυχές της Ιστορίας της Μακεδονίας, καθώς και του Μακεδονικού Αγώνα.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «σε αυτό τον τόπο πρέπει να σταματήσουν τα λόγια, οι φανφάρες, οι προσωπικές προβολές και να γίνει κτήμα όλων η γνώση της ιστορίας, γιατί η γνώση είναι η απόλυτη δύναμη και ανάσχεση σε όλες τις προπαγάνδες κακόβουλες εξωτερικές και εσωτερικές, όπως και οι προσωπικές επιθέσεις συκοφάντησης προσώπων που αγωνίζονται. Αντί αυτού πρότεινε την ενότητα και τη συμπόρευση όλων.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι κ.κ. Διαμαντής Μασούτης, Νικόλαος Γράντας και ο Ιατρός–Διευθυντής κ. Βασίλης Λιμενόπουλος, για την άοκνη και συνεχή κοινωνική τους προσφορά.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Στρατιωτικών και Προξενικών Αρχών, του Πυροσβεστικού Σώματος και λοιποί επίσημοι, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Λογοθέτης τέως Εισαγγελέας, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Επίσης παρευρέθη ο εγνωσμένος Καλλιτέχνης Δημήτριος Μπινάζης.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η «ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Π.Ο.Ε.)» δια του Γενικού Γραμματέα της κ. Παύλου Γαλεγαλίδη, ο ''ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1914'' που εκπροσώπησε ο κ. Λευτέρης Πρίφτης και με μήνυμα χαιρετισμό που έστειλε ο άμεσος απόγονος του Καπετάν Τσόντου Βάρδα κ. Θεόδωρος Τσόντος, Πρόεδρος Αδελφότητας Κρητών Πειραιά η «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Ακολούθησαν υπέροχες μελωδίες από τη χορωδία «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ», υπό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Χρόνη Νότα. Χρώματα χορού από τη Μακεδονία με τον «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΥΡΟΥ», υπό την Πρόεδρο της κας. Θεοδοσίας Αποστολίδου και από την Θράκη από το αντίστοιχο Χορευτικό Τμήμα του Ιερού Ναού Αγ. Βαρβάρας, υπό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Βασίλη Αδαμόπουλου.


Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους που την τίμησαν, με την παρουσία τους και αναγγέλλει μία εκδήλωση στα μέσα Μαρτίου.

pan-macedonian-union-news.blogspot.gr


Ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" Λευτέρη Πρίφτη στην κοπή της βασιλόπιτας της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος - Αυστραλίας:

Αδελφοί Μακεδόνες. Σας ευχόμαστε καλή χρονιά γεμάτη υγεία και δύναμη για τους αγώνες που έχετε μπροστά σας. Εκ μέρους του προεδρείου του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σας, με την οποία τιμάτε παράλληλα τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου ο οποίος υφίσταται ουσιαστικά μία λευκή γενοκτονία από την αλβανική πλευρά. Για τον δίκαιο αγώνα μας ζητούμε την στήριξη ολόκληρου του Ελληνισμού. Ασφαλώς και εμείς είμαστε στο πλευρό σας στον αγώνα σας για την Μακεδονία, ελεύθερη και κατεχόμενη, όπως ήταν κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα 1904 - 1908 οι Βορειοηπειρώτες οπλαρχηγοί Σπύρος Σπυρομήλιος, Θύμιος Λιώλης, Βασίλης Γκουβέλης και άλλοι. 
Κάποιες αξίες βλέπετε παραμένουν διαχρονικές. 
Να είστε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου