Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Την μνήμη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των τελευταίων υπερασπιστών της Πόλης τίμησε ο ΕΣΒΗ 1914


Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην Αθήνα η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, για την 563η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Εθνικού Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος 1914, τιμώντας την μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου 11ου του Παλαιολόγου και των τελευταίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας. 

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου παρακολούθησε το μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καπνικαρέας και ακολούθησε την πορεία στο Άγαλμα του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του 11ου, στην πλατεία Μητροπόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.
Στεφάνι εκ μέρους του ΕΣΒΗ 1914 κατέθεσε το μέλος της προεδρικής τριανδρίας κ. Λευτέρης Πρίφτης. 

Η πορεία συνεχίστηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου πραγματοποιήθηκε επίσης κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Η Κωνσταντινούπολη ήταν και θα είναι η Βασιλεύουσα του Ελληνικού Έθνους, είναι η σκλαβωμένη πρωτεύουσα μας και σημείο αναφοράς για όλο τον αλύτρωτο Ελληνισμό, φυσικά και για την Βόρειο Ήπειρο, η σημαία της οποίας περιέχει και τον Δικέφαλο Αετό, σύμβολο της υπερχιλιόχρονης Αυτοκρατορίας των Ρωμιών.
Κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του ΕΣΒΗ 1914   
Μέλη του ΕΣΒΗ 1914 στον ανδριάντα του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 


Μέλη του προεδρείου του ΕΣΒΗ 1914 με τους σημαιοφόρους της Οι.Ομ.Κω.Μέλη του προεδρείου του ΕΣΒΗ 1914 με τον Πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαο Ουζούνογλου στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου