Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η σημαία της Βορείου Ηπείρου στο βάθρο του 2ου Τρόπαιου Μάχης της Κρήτης

2ο Τρόπαιο Μάχης της ΚρήτηςTην Κυριακή 24 Μαΐου 2015, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επετειακή πορεία με την ονομασία «2ο Τρόπαιο Μάχης της Κρήτης», η οποία είχε ως αφετηρία το υψ. Προφήτης Ηλίας, περιοχή ΚΟΨΑ Ηρακλείου την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και τερματισμό το Αεροδρόμιο του Μάλεμε στα Χανιά.

Συνολικά συμμετείχαν 30 στελέχη των ΕΔ (25 άνδρες και 5 γυναίκες), διανύοντας συνολικά 80 χιλιόμετρα, φέροντες οπλισμό και πλήρη φόρτο.

Την 1η ημέρα η πορεία είχε αφετηρία το Μνημείο Μάχης «ΚΟΨΑ» (στον Υψ. Προφήτη Ηλία Ηρακλείου) διήλθε από το Μνημείο «απαγωγής Στρατηγού Κράιπε» και τερματίσθηκε στη βίλα Αριάνδη (Στρατηγείο Γερμανών στον Β΄ΠΠ).

Την 2η ημέρα η πορεία είχε αφετηρία το μνημείο πεσόντων Μυλοποταμιτών στο Πέραμα Ρέθυμνου, διήλθε από τα μνημεία μάχης Κρήτης (Λατζιμά-Σταυρωμένου- Μισσιρίων) και τερματίσθηκε στο μνημείο πεσόντων Αυστραλών Νεοζηλανδών πολεμιστών, στο Ρέθυμνο.

Την 3η ημέρα είχε αφετηρία το Συμμαχικό Νεκροταφείο Σούδας διήλθε από τα μνημεία Μάχης Κρήτης Γολγοθά-Γαλατά και τερματισμό στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε, κατά την διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης εορτασμού της επετείου της Μάχης της Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους Πλατανιά - Χανίων και την 5η Ταξιαρχία Πεζικού, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχου, του Διοικητή ΑΣΔΕΝ, καθώς και Πολιτικών, Θρησκευτικών και Στρατιωτικών Αρχών.Σημείωση Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914": 

Την τρίτη θέση στα 80 χλμ με φόρτο μάχης κέρδισε ο στρατιωτικός Βασίλειος Κορδάς με καταγωγή από τη Λάκκα Σουλίου, ο οποίος, όπως και στο 2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 έφερε με τιμή και υπερηφάνεια την σημαία της Βορείου Ηπείρου.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια αλλά και τις θερμότερες ευχαριστίες στον Ηπειρώτη συναγωνιστή που προβάλει την σημαία της ιδιαίτερης πατρίδος μας μέσα από τον Ελληνικό Στρατό. 


Ο Βασίλης Κορδάς στη τρίτη θέση του βάθρου (αριστερά) μαζί με τον κ. Βασίλη Πασπαράκη, μετά την βράβευση από τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο. Πρώτος νικητής ο κ. Σπύρος Ξενιτίδης και δεύτερος ο κ. Σταύρος Κοκκαλίδης, ποντιακής καταγωγής αμφότεροι. Μετά το πέρας του 2ου Τρόπαιου Μάχης της Κρήτης η σημαία της Βορείου Ηπείρου ανάμεσα στις σημαίες του Πόντου και της Μάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου