Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο Αγώνας των Ηρώων της Επανάστασης του 1821 δεν έχει ολοκληρωθείΣύσσωμος ο Ελληνισμός, εντός και εκτός ελλαδικού κράτους, τιμά σήμερα την επέτειο της έναρξης της Επανάστασης του 1821. Ενός Αγώνα με τον οποίο οι ένδοξοι πρόγονοι μας είχαν σκοπό να απελευθερώσουν από την οθωμανική σκλαβιά όλα τα εδάφη τα οποία από χιλιετίες ανήκαν στο Ελληνικό Έθνος. 

Στον ξεσηκωμό του Γένους πολέμησαν φυσικά και οι Ηπειρώτες. Ο Σπύρος Μήλιος από τη Χιμάρα, ο Κώστας Λαγουμιτζής από το Τεπελένι, o Σταύρος Βασιλείου από τη Δρόπολη, ο Σταύρος Κόντος από το Δέλβινο και ο Κυριακούλης Αργυροκαστρίτης είναι μερικά από τα ονόματα που συμμετείχαν στην Επανάσταση και διασώζονται ως τις μέρες μας.
Ακόμα και σήμερα όμως, 194 χρόνια μετά, η ιδιαίτερη πατρίδα αυτών των Ηρώων, το βόρειο τμήμα της ενιαίας και ελληνικής Ηπείρου, παραμένει εκτός Ελληνικού κράτους, ως τμήμα της χώρας που ανέλαβε να συνεχίσει το ρόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα δυτικά Βαλκάνια. 

Το γεγονός αυτό έρχεται να μας θυμίζει πάντα ότι ο Αγώνας των Επαναστατών του 1821 δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ! - 
ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

25 Μαρτίου 2015

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1914

1 σχόλιο:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn với website anthaison.vn chuyên sản phẩm máy đưa võng hay máy đưa võng tự động tốt cho bé là địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ tại TP.HCM và giúp bạn tìm máy đưa võng loại nào tốt hiện nay.

    ΑπάντησηΔιαγραφή