Ένας νέος Σύλλογος, ο Εθνικός
Σύλλογος ‘’Βόρειος Ήπειρος 1914’’ [Ε.Σ.Β.Η.1914]
δημιούργησε την εκδήλωση "17 Μαΐου 1914 - 17 Μαΐου 2014:
100 χρόνια από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου
της Κερκύρας", που πραγματοποιήθηκε
το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στο
ξενοδοχείο "Νovus City Hotel" Καρόλου 23,
Αθήνα (πλησίον σταθμού μετρό Μεταξουργείο).
Στο πάνελ των οργανωτών ήταν ο εκπρόσωπος του Ε.Σ.Β.Η.1914 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ και ο δημοσιογράφος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από 2 νεαρά κορίτσια. Με την έναρξη, οι δύο παρουσιάστριες αναφέρθηκαν σε μία σύντομη ιστορία της Υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, στις 17 Μαϊου 1914, που αποτελεί την συνέχεια της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως , Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα*, αυτού του άξιου διαδόχου του Σεβαστιανού, και της σύγχρονης δασκάλας του Γένους Χαράς Νικοπούλου*. Ο Λευτέρης Πρίφτης απηύθυνε και αυτός χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους παρισταμένους. Αναφέρθηκε στους αγώνες της ΣΦΕΒΑ για την Βόρειο Ήπειρο και στην ίδρυση και στους σκοπούς του νέου τους Συλλόγου, την συμπαράσταση της προς τους αδελφούς Κυπρίους, τους αγνοούμενους του ‘Ἀττίλα ΄ αλλά και του καθεστώτος Χότζα (για τους οποίους δεν έγινε ποτέ καμία έρευνα). Παράλληλα, επεσήμανε, την ανάγκη οι Βορειοηπειρώτες να δείξουν μεγαλύτερο έμπρακτο ενδιαφέρον για την γενέτειρα. Παρουσίασε τους ομιλητές, ήτοι, την Διδάκτορα Θεολογίας,κ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΠΑ, και τον (πρώην) Πρόξενο στην Κορυτσά κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΚΑΜΑΡΙΝΟ.
Η κ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΠΑ αναφέρθηκε διεξοδικά στα ιστορικά γεγονότα της ΕΝΙΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, από την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων (1912) και το πώς, ενώ οι περιοχές της (σημερινής) Βορείου Ηπείρου είχαν απελευθερωθεί από τον Ελληνικό Στρατό, οι Μεγάλες Δυνάμεις ‘φρόντισαν’ να τις βάλουν κάτω από τον (ανύπαρκτο μέχρι τότε) ζυγό των Αλβανών. Η Ιταλία, με άμεσα συμφέροντα στην περιοχή, υπήρξε ο ‘κακός δαίμονας’, που δεν δίστασε, να επιστρατεύσει τις πιο δόλιες μεθοδεύσεις προκειμένου να κρατήσει την Β,Η,ρο μέσα στο νεοσύστατο κράτος της Αλβανίας, μακριά από την μητέρα Ελλάδα. Και, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ούτε οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας στήριξαν όπως έπρεπε την Βόρειο Ήπειρο, δεν θα ήταν δε υπερβολή να πούμε ότι οι Βορειοηπειρώτες αυτό-οργανώθηκαν και αγωνίσθηκαν μόνοι τους ενάντια σε πανίσχυρους εχθρούς.
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον παλαίμαχο αντιστασιακό του καθεστώτος Χότζα, κ. ΘΩΜΑ ΚΟΥΜΠΟΥΛΗ. Σε σύντομο λόγο του, ο κ. Κοντούλης εξέφρασε την πικρία του και την απογοήτευσή του για την μεταχείριση που έχουν οι Βορειοηπειρώτες σήμερα από την σημερινή Ελλαδική κυβέρνηση, ειδικά με την περικοπή των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι ανήκουν οι περισσότεροι στην γενιά του κ. Κοντούλη και υπέφεραν τα πάνδεινα από το Αλβανικό κομμουνιστικό καθεστώς, αυτοί και οι οικογένειές τους, μόνο και μόνο γιατί ήσαν Έλληνες.
Μετά, κλήθηκε στο βήμα για ένα χαιρετισμό ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, με την ιδιότητά του ως υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι συμμετέχει στην εκδήλωση ως μαχόμενος Έλληνας πολίτης και μάλιστα από τα 17 του. Από τότε συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονταν στην Αθήνα υπέρ των Β.Η.των, των οποίων εξήρε την διαχρονική αγωνιστικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Αριστοτέλη Γκούμα. Ως παράδειγμα γενναίου πολιτικού ανδρός ανέφερε τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, Ηπειρώτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, και συνεχάρη τα παιδιά που με την ζωντάνια τους δημιούργησαν ένα αγωνιστικό κλίμα στην εκδήλωση.
Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβατήριο για την Βόρειο Ήπειρο «Έχω μιαν αδελφή» ,
το οποίον έλεγε μαζί με τους άλλους στρατιώτες πριν από καμία δεκαριά χρόνια στην 35 Μοίρα Καταδρομών, στο Σταυροβούνι της Κύπρου.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο γνωστός μας σε όλους ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ , πρώην πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά. Πρώτη του επισήμανση ήταν ότι ενώ, με την εθνική μας παλιγγενεσία, αποτινάξαμε τον Οθωμανικό ζυγό, τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα της ιδίας καταστάσεως στο να μπούμε σε έναν άλλο ζυγό που μπορεί να λέγεται Ευρωπαϊκός, ενδεχομένως Γερμανικός ή όπως αλλιώς …. Πάντα οι εκάστοτε πολιτικές μας ηγεσίες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είμαστε μία μικρή και ασήμαντη χώρα, ότι έπρεπε να ‘ακουμπάμε’ σε κάποιον ισχυρό ‘προστάτη’, του οποίου οι ιθύνοντες ήσαν ‘υπάλληλοι’. Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα έχει 102 χρόνια υπάρξεως (ξεκίνησε το 1912) και όλα αυτά τα χρόνια, το Ελληνικό κράτος δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του για να υποστηρίξει τις εθνικές του διεκδικήσεις και βασιζόταν στους ξένους για να επιλύσουν τα δικά του θέματα.
Ακολούθως, ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός αναφέρθηκε στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας * [βλέπε ἙΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ] , τις φάσεις που πέρασε το Βορειοηπειρωτικό από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και εντεύθεν, τις ευκαιρίες που χάθηκαν για να προωθηθεί, και τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις μετά την πτώση του Κομμουνιστικού καθεστώτος έως σήμερα. Είναι γεγονός ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν ότι μπορούν να προωθήσουν την Αλβανία στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., στα πλαίσια της ‘’Ελληνοαλβανικής Φιλίας’’, χωρίς να διεκδικούν πράγματα υπέρ της ΕΕΜ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά από κάποιους ‘’Ελληνικούς’’ κύκλους επιδιώκεται η ΕΕΜ να ενσωματωθεί στην Αλβανική Κοινωνία και να παραμείνει ένα είδος πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, ένα φολκλόρ με την μουσική, τους χορούς και τα τραγούδια του, και το οποίο ΦΥΣΙΚΑ δεν θα είναι Ελληνικής καταγωγής, αλλά Αλβανικής, μία ’πολιτιστική επιρροή από τα νότια’. Εφαρμόζουμε το δόγμα του «Δεν διεκδικούμε τίποτα» , και παράλληλα προωθούμε τα συμφέροντα των ‘καλών μας γειτόνων’, εις βάρος των δικών μας. Ήδη τα102 χρόνια που πέρασαν είναι πολλά και αν θέλουμε να γίνει κάτι, πρέπει να το κάνουμε γρήγορα.
Στην συνέχεια, διαβάστηκε μία επιστολή του Μακαριστού κυρού Σεβαστιανού
«Προς τους Εξοχωτάτους Υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σοβιετικής Ενώσεως, Μεγἀλης Βρετανίας και Γαλλίας, γραμμένη στις 25 Σεπτεμβρίου 1990, που νομίζεις ότι γράφθηκε σήμερα. Το ίδιο και κάποιες δηλώσεις του που γράφθηκαν το 1991, με τις οποίες επέκρινε την τότε Ελλ. Κυβέρνηση (πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης)που προώθησε την ένταξη της Αλβανίας στην ΔΑΣΕ (σημερινό ΟΑΣΕ) και, γενικά, τις διευκολύνσεις που της προσέφερε και αυτή και οι μετέπειτα Ελληνικές κυβερνήσεις (χωρίς παράλληλα να απαιτήσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ΕΕΜ) που για την μεν Αλβανία ήταν επιτυχίες για την δε Ελλάδα οικτρές διπλωματικές αποτυχίες.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της κ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΠΠΑ, (Βλέπε ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) συζύγου του έγκλειστου βουλευτή της ‘’Χρυσής Αυγής’’ Χρήστου Παππά, και του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΜΟΥ, νεαρού Βορειοηπειρώτη από την Φοινίκη, Υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ‘’Χρυσής Αυγής’’ (Βλέπε ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ).
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974». ,ο οποίος είπε ότι αυτός και οι συμπολεμιστές του πολέμησαν το 1974 και κράτησαν ελεύθερο το 63% της Κύπρου, διεκδικώντας την απελευθέρωση του υπόλοιπου 37%. Στις 17 Μαϊου γιορτάζουμε μία επέτειο που την δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Άραγε, πότε θα γιορτάζουν οι επόμενοι μία επέτειο που θα δημιουργήσουμε εμείς; Τώρα είναι η ευκαιρία τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να εορτάζουν την επέτειο της 17ης Μαΐου 2014, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων τους, δηλ. τους δικούς μας.
Και συνέχισε ο κ. Ν.Αργυρόπουλος:
«Βορειοηπειρώτες, μην το βάζετε κάτω όταν κάποιοι σας πετάνε λάσπες, γιατί το μόνο όπλο που ξέρουν να χειρίζονται καλά είναι το ‘’λασποβόλο’’. Η Ελλάδα έχει πεπρωμένο να ξαναγίνει μεγάλη, πάντα ήταν μεγάλη και το πεπρωμένο της είναι να ξανακυριαρχήσει..
Εμείς οι ‘’Βετεράνοι Κύπρου 1974’’, έχουμε ένα σύνθημα ‘’ΑΕΙ ΜΑΧΙΜΟΙ’’ και συνεχίζουμε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή οιουδήποτε πολέμου. Το χρέος εμάς των μεγάλων είναι να παραδώσουμε την τίμια σκυτάλη των αγώνων μας στο χέρι των νεώτερων. Εσείς, που είσαστε νέοι, ποτέ να μην φεύγει από το μυαλό σας το χρέος προς την πατρίδα. Αυτό θα μας οδηγήσει στον ηρωικό δρόμο και, τελικά, στην απελευθέρωση».
Ακολούθησαν πατριωτικοί χαιρετισμοί από διάφορους φορείς,
η απαγγελία του Ύμνου της Αυτόνομης
Ηπείρου και ο Εθνικός Ύμνος. Στην εκδήλωση
παραβρέθηκαν επίσης, κλιμάκιο της ‘’ΧΡΥΣΗΣ
ΑΥΓΗΣ’’, μεταξύ αυτών και ο Βορειοηπειρώτης
Ρ.Χαϊδης. ο Μπάμπης Καραθάνος, η Ελένη
Δήμου, ο Παναγιώτης Λέκκας, ο Δημήτρης
Περδίκης, κ.α.
ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ
«Εις ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, το Πρωτόκολλο της Κερκύρας δεν ισχύει πλέον, υπό την έννοιαν ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες αυτές έχουν απορροφηθεί από την Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. Συνεπώς, ό,τι περιεγράφετο, ως τέτοιο δικαίωμα και ελευθερία στο Πρωτόκολλο του 1914 ευρίσκεται αυτήν την στιγμή καταγεγραμμένο και ισχύει παγκοσμίως εις το πλαίσιον της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών»
Αυτό σημαίνει ότι το Ελληνικό Κράτος είχε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να πιέσει την Αλβανία να εφαρμόσει την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών από το 1948 και μετέπειτα, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Υπάρχει και το δεύτερο σκέλος. Στην απάντησή της η εν λογω υπηρεσία, είπε το εξής:
«Υπάρχει το σκέλος της Διεθνούς Προσωπικότητας της Βορειοηπειρωτικής Πολιτείας, για το οποίο η ίδια δεν μπορεί να απαντήσει αν ισχύει ή δεν ισχύει, πάντως ουδέποτε κατηργήθη, ουδέποτε προσεβλήθη, έστω και προφορικώς το καθένα, και συνεπώς είναι μέρος μίας γραπτής διεθνοόυς συμφωνίας, η οποία δεν ίσχυσε ποτέ, για ένα χρονικό διάστημα 100 ετών».
Συνεπώς, ένας καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, ενδεχομένως και ένας γνώστης της Διεθνούς Πρακτικής, θα έπρεπε να μας πουν εάν αυτά τα μεγάλα χρονικά διαστήματα, στα οποία υπήρξε ακινησία επί του ζητήματος, είναι αρκετά για να παγιώσουν μία υπάρχουσα κατάσταση και να κάνουν μία διεθνή συνθήκη να μην ισχύει. Όμως, το ερώτημα το οποίο τίθεται εδώ, στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ουδέποτε απασχόλησε το επίσημο Ελληνικό Κράτος, δεν το απασχόλησε ποτέ αν ισχύει το Πρωτόκολλο της Κερκύρας και τι πρέπει να κάνει στο πλαίσιο του «ισχύει ή δεν ισχύει»
Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι ανάμεσά σας, ανάμεσα σε πολύ καλούς Έλληνες. Όπως γνωρίζετε, ο σύζυγός μου, ο Ηπειρώτης Βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού
Συνδέσμου ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’, Χρήστος
Παππάς, βρίσκεται προφυλακισμένος, από
τον Σεπτέμβριο 2013, διωκόμενος, αποκλειστικά
και μόνο, για τις ιδέες του και την εθνική
του δράση. Αλλά, και από τα κελιά της τιμής
το φωνάζει, όπως και κατά τις επισκέψεις
του μέσα την Βόρειο Ήπειρο, στο Βουλιαράτι
και στην Χειμάρρα «Λευτεριά
στην Βόρειο Ήπειρο, Βόρειος Ήπειρος, Γη
Ελληνική».
Μέσα από τα κελιά της τιμής, όπου βρίσκεται άδικα και παράνομα
προφυλακισμένος, από ένα άθλιο
καθεστώς που ξεπουλά την πατρίδα
μας και εξαθλιώνει τον λαό μας,
ενδιαφέρεται για τα ζητήματα του Βορειοηπειρωτικού
Ελληνισμού, με παρεμβάσεις προς το Υπουργείο
των Εξωτερικών. Από τα κελιά της τιμής
που βρίσκεται, σας μεταφέρω την αγάπη
του και τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς:
«Η καρδιά μου βρίσκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Βορειοηπειρωτών αδελφών μας που υφίστανται διπλή τυραννία, αυτή της Αλβανικής Κατοχής, η οποία καταπατά τα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες δικαιώματά τους, και αυτή της κακής μητριάς των Ελλαδικών Κυβερνήσεων που θεωρούν τους Βορειοηπειρώτες αποπαίδια και τους θυμούνται υποκριτικά κάθε φορά που θέλουν να υφαρπάξουν τις ψήφους τους.
Εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές τιμούμε τους αγώνες του Βορειοπηρωτικού Ελληνισμού.
Αδίκως και παρανόμως προφυλακισμένοι, μέσα από τα σίδερα των φυλακών της τιμής, δηλώνουμε παρόντες και, με κάθε μέσον, αρωγοί στον δίκαιο εθνικό τους αγώνα. Αταλάντευτη θέση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι «Βόρειος Ήπειρος, Γη Ελληνική».
Στην ερώτηση, έχουμε θέμα την εγκατάλειψη του Εθνικού Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος. Μεταξύ άλλων, ερωτά τους κ.κ. Υπουργούς :
- Θα εφαρμόσουμε, επιτέλους, εθνική εξωτερική πολιτική στο Βορειοηπειρωτικό
ζήτημα; .
- Θα θέσουμε το Β.Η.κό ζήτημα στις Αλβανικές αρχές και τους Διεθνείς Οργανισμούς;
- Με ποιους τρόπους θα στηρίξουν την επιβίωση των Β.Η.τών στις πατρογονικές τους εστίες;
- Τι θα πράξουν για το θέμα της διμερούς συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες, την οποίαν η Αλβανία δεν θέλει να εφαρμόσει, παρά το γεγονός ότι την υπέγραψε;
- Θα χρησιμοποιήσουμε επιτέλους το διπλωματικό όπλο που μας παρέχει η ιδιότητα του κράτους -μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου η Αλβανία να παράσχει εγγυήσεις για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Β.Η.τών;
Τι προτείνει:
-Αναγνώριση των νομών Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Κορυτσάς, ως Μειονοτικών
Ζωνών. Εντός των Μειονοτικών Ζωνών να απαγορεύεται η πληθυσμιακή
αλλοίωση σε
βάρος του Ελληνικού Στοιχείου.
-Θεσμική παρουσία των Β.Η.τών, βάσει ποσόστωσης, σε δημόσιες υπηρεσίες, στρατό και
αστυνομία, εντός των Μειονοτικών Ζωνών.
- Θέσπιση συγκεκριμένων κυρώσεων,
τις οποίες θα επιβάλει το
Ελληνικό Κράτος στην
Αλβανία, σε περιπτώσεις που παραβιάζονται
τα ανθρώπινα δικαιώματα των
Ελλήνων της
Β.Η.ρου.
- Ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας στα Ιωάννινα, που να στελεχώνεται από έμπειρους διπλωμάτες,
οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενο
ευθύνης και ενασχόλησής τους
την πρόοδο και
ενίσχυση της ΕΕΜ της Αλβανίας.
-Κατοχύρωση του δικαιώματος των Ελλήνων της Αλβανίας να χρησιμοποιούν τον όρο «Βόρειος ¨Ήπειρος» και «Βορειοηπειρώτης».
Όλα αυτά, Κυρίες και Κύριοι, τα οποία είναι δίκαια αιτήματα του Β.Η.κού Ελληνισμού, δεσμευόμαστε σήμερα ενώπιόν σας να τα πραγματοποιήσουμε άμεσα. Δεσμευόμαστε ότι, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεθνοποιήσουμε το Β.Η.κό ζήτημα, που είναι ζήτημα εθνικό, αλλά και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Φίλες και Φίλοι Βορειοηπειρώτες
και Βορειοηπειρώτισσες , οι πρόγονοί
σας πολέμησαν σαν τα λιοντάρια
για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά
σας στην πατρογονική γη της
Β.Η.ρου και τα απέκτησαν με το Πρωτόκολλο
της Κέρκυρας. Τώρα, εν καιρώ ειρήνης
και Ευρωπαϊκού κεκτημένου, αυτά τα δικαιώματα
αμφισβητούνται. Η ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’
λέει όχι στις
μεθοδεύσεις αυτές. Είτε το θέλει είτε
δεν το θέλει το Αλβανικό μόρφωμα και
οι κάθε λογής ανθέλληνες, η Βόρειος
Ηπειρος είναι Γη Ελληνική.
Τόσο ο παράνομα και άδικα προφυλακισμένος σύζυγός μου, Χρήστος Παππάς, ο συναγωνιστής μας στην ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’, άξιο παιδί της Βορείου Ηπείρου, ο Γιάννης Μέμος όσο και εγώ θα αγωνιστούμε και μέσα και έξω από τις φυλακές του ανθελληνικού καθεστώτος για τα δίκαια του Ελληνισμού, τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών.
ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Ευρωβουλευτής με τον Λαϊκό Σύνδεσμο ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’]
Ελληνίδες, Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες ,
Σήμερα, 17 Μαΐου, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου
της Κερκύρας, όπου αναγνωρίστηκε
η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Τότε, οι πατέρες μας δεν υποχώρησαν
και δεν υποδουλώθηκαν στις
τότε Μεγάλες Δυνάμεις. Η περιοχή
μας υπήρξε από αρχαιοτάτων χρόνων Ελληνική.
Δυστυχώς σήμερα, αυτό αμφισβητείται από
κάποια ξεπουλημένα ΜΜΕ και όχι μόνον,
όπου προ ημερών τηλεοπτικός σταθμός
(γνωστός και μη εξαιρετέος), είχε το θράσος
να αποκαλέσει τους συμπατριώτες μας
‘’ Αλβανούς’’. Ας το πάρουν απόφαση
όλοι αυτοί ότι ο μαχόμενος Ελληνισμός
της Βορείου Ηπείρου πλέον έχει αφυπνιστεί
και δεν θα στηρίξει κανέναν από τα μεγάλα
κόμματα, που του στέρησαν το δικαίωμα
για μια ανθρώπινη ζωή, μοιράζοντας κούφιες
υποσχέσεις , με μοναδικό σκοπό και στόχο,
να γεμίσουν ψήφους. Όλοι αυτοί, το μόνο
που έκαναν ήταν να μας θεωρούν ‘’Αλβανούς’’
και να αδιαφορούν γι α μας. Ένα
τρανταχτό παράδειγμα είναι και η διακοπή
συντάξεων του ΟΓΑ. Αντί να ενισχύσουν
τους εναπομείναντες Έλληνες της περιοχής,
προσπαθούν να τους αφανίσουν.
Αδέλφια,
Μην πέσετε στην παγίδα που μας ετοιμάζουν. Αυτά τα πέντε χρόνια, θα είναι τα πιο κρίσιμα για εμάς. Όλοι εμείς, την 25η Μαΐου, πρέπει να δώσουμε την ψήφο μας εκεί που ξέρουμε και σε αυτούς που μας υποστήριξαν τόσα χρόνια, και όλοι ξέρετε ποιοι ήταν. Και ήταν ένας συνοδοιπόρος μας και συμπαραστάτης των εθνικών μας αγώνων, ο Λαϊκός Σύνδεσμος ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’ . Ας αφήσουμε τα στερεότυπα των δεξιών και των αριστερών, ας μείνουμε ενωμένοι, χωρίς διαιρέσεις, αγωνιζόμενοι για το κοινό καλό και την επιβίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Ας φανούμε αντάξιοι των πατέρων μας, ώστε να μπορούμε να τους κοιτάξουμε κατάματα και να τους πούμε ότι συνεχίζουμε την προσπάθειά τους 100 χρόνια μετά, κρατώντας άσβεστη την φλόγα της αγάπης για την πατρίδα μας και θεωρώ και ελπίζω, με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου Προστάτη μας, Πατρο –Κοσμά του Αιτωλού, η νίκη θα είναι δική μας .
Ζήτω ο Μαχόμενος
Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου
Έπιμέλεια Κειμένου: ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ
Στο πάνελ των οργανωτών ήταν ο εκπρόσωπος του Ε.Σ.Β.Η.1914 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ και ο δημοσιογράφος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από 2 νεαρά κορίτσια. Με την έναρξη, οι δύο παρουσιάστριες αναφέρθηκαν σε μία σύντομη ιστορία της Υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, στις 17 Μαϊου 1914, που αποτελεί την συνέχεια της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως , Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα*, αυτού του άξιου διαδόχου του Σεβαστιανού, και της σύγχρονης δασκάλας του Γένους Χαράς Νικοπούλου*. Ο Λευτέρης Πρίφτης απηύθυνε και αυτός χαιρετισμό και ευχαρίστησε τους παρισταμένους. Αναφέρθηκε στους αγώνες της ΣΦΕΒΑ για την Βόρειο Ήπειρο και στην ίδρυση και στους σκοπούς του νέου τους Συλλόγου, την συμπαράσταση της προς τους αδελφούς Κυπρίους, τους αγνοούμενους του ‘Ἀττίλα ΄ αλλά και του καθεστώτος Χότζα (για τους οποίους δεν έγινε ποτέ καμία έρευνα). Παράλληλα, επεσήμανε, την ανάγκη οι Βορειοηπειρώτες να δείξουν μεγαλύτερο έμπρακτο ενδιαφέρον για την γενέτειρα. Παρουσίασε τους ομιλητές, ήτοι, την Διδάκτορα Θεολογίας,κ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΠΑ, και τον (πρώην) Πρόξενο στην Κορυτσά κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΚΑΜΑΡΙΝΟ.
Η κ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΠΑ αναφέρθηκε διεξοδικά στα ιστορικά γεγονότα της ΕΝΙΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, από την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων (1912) και το πώς, ενώ οι περιοχές της (σημερινής) Βορείου Ηπείρου είχαν απελευθερωθεί από τον Ελληνικό Στρατό, οι Μεγάλες Δυνάμεις ‘φρόντισαν’ να τις βάλουν κάτω από τον (ανύπαρκτο μέχρι τότε) ζυγό των Αλβανών. Η Ιταλία, με άμεσα συμφέροντα στην περιοχή, υπήρξε ο ‘κακός δαίμονας’, που δεν δίστασε, να επιστρατεύσει τις πιο δόλιες μεθοδεύσεις προκειμένου να κρατήσει την Β,Η,ρο μέσα στο νεοσύστατο κράτος της Αλβανίας, μακριά από την μητέρα Ελλάδα. Και, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ούτε οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας στήριξαν όπως έπρεπε την Βόρειο Ήπειρο, δεν θα ήταν δε υπερβολή να πούμε ότι οι Βορειοηπειρώτες αυτό-οργανώθηκαν και αγωνίσθηκαν μόνοι τους ενάντια σε πανίσχυρους εχθρούς.
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον παλαίμαχο αντιστασιακό του καθεστώτος Χότζα, κ. ΘΩΜΑ ΚΟΥΜΠΟΥΛΗ. Σε σύντομο λόγο του, ο κ. Κοντούλης εξέφρασε την πικρία του και την απογοήτευσή του για την μεταχείριση που έχουν οι Βορειοηπειρώτες σήμερα από την σημερινή Ελλαδική κυβέρνηση, ειδικά με την περικοπή των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι ανήκουν οι περισσότεροι στην γενιά του κ. Κοντούλη και υπέφεραν τα πάνδεινα από το Αλβανικό κομμουνιστικό καθεστώς, αυτοί και οι οικογένειές τους, μόνο και μόνο γιατί ήσαν Έλληνες.
Μετά, κλήθηκε στο βήμα για ένα χαιρετισμό ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, με την ιδιότητά του ως υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι συμμετέχει στην εκδήλωση ως μαχόμενος Έλληνας πολίτης και μάλιστα από τα 17 του. Από τότε συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονταν στην Αθήνα υπέρ των Β.Η.των, των οποίων εξήρε την διαχρονική αγωνιστικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Αριστοτέλη Γκούμα. Ως παράδειγμα γενναίου πολιτικού ανδρός ανέφερε τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, Ηπειρώτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, και συνεχάρη τα παιδιά που με την ζωντάνια τους δημιούργησαν ένα αγωνιστικό κλίμα στην εκδήλωση.
Τέλος, αναφέρθηκε στο εμβατήριο για την Βόρειο Ήπειρο «Έχω μιαν αδελφή» ,
το οποίον έλεγε μαζί με τους άλλους στρατιώτες πριν από καμία δεκαριά χρόνια στην 35 Μοίρα Καταδρομών, στο Σταυροβούνι της Κύπρου.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο γνωστός μας σε όλους ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ , πρώην πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά. Πρώτη του επισήμανση ήταν ότι ενώ, με την εθνική μας παλιγγενεσία, αποτινάξαμε τον Οθωμανικό ζυγό, τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα της ιδίας καταστάσεως στο να μπούμε σε έναν άλλο ζυγό που μπορεί να λέγεται Ευρωπαϊκός, ενδεχομένως Γερμανικός ή όπως αλλιώς …. Πάντα οι εκάστοτε πολιτικές μας ηγεσίες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είμαστε μία μικρή και ασήμαντη χώρα, ότι έπρεπε να ‘ακουμπάμε’ σε κάποιον ισχυρό ‘προστάτη’, του οποίου οι ιθύνοντες ήσαν ‘υπάλληλοι’. Το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα έχει 102 χρόνια υπάρξεως (ξεκίνησε το 1912) και όλα αυτά τα χρόνια, το Ελληνικό κράτος δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του για να υποστηρίξει τις εθνικές του διεκδικήσεις και βασιζόταν στους ξένους για να επιλύσουν τα δικά του θέματα.
Ακολούθως, ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός αναφέρθηκε στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας * [βλέπε ἙΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ] , τις φάσεις που πέρασε το Βορειοηπειρωτικό από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και εντεύθεν, τις ευκαιρίες που χάθηκαν για να προωθηθεί, και τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις μετά την πτώση του Κομμουνιστικού καθεστώτος έως σήμερα. Είναι γεγονός ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν ότι μπορούν να προωθήσουν την Αλβανία στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., στα πλαίσια της ‘’Ελληνοαλβανικής Φιλίας’’, χωρίς να διεκδικούν πράγματα υπέρ της ΕΕΜ. Και όχι μόνον αυτό, αλλά από κάποιους ‘’Ελληνικούς’’ κύκλους επιδιώκεται η ΕΕΜ να ενσωματωθεί στην Αλβανική Κοινωνία και να παραμείνει ένα είδος πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, ένα φολκλόρ με την μουσική, τους χορούς και τα τραγούδια του, και το οποίο ΦΥΣΙΚΑ δεν θα είναι Ελληνικής καταγωγής, αλλά Αλβανικής, μία ’πολιτιστική επιρροή από τα νότια’. Εφαρμόζουμε το δόγμα του «Δεν διεκδικούμε τίποτα» , και παράλληλα προωθούμε τα συμφέροντα των ‘καλών μας γειτόνων’, εις βάρος των δικών μας. Ήδη τα102 χρόνια που πέρασαν είναι πολλά και αν θέλουμε να γίνει κάτι, πρέπει να το κάνουμε γρήγορα.
Στην συνέχεια, διαβάστηκε μία επιστολή του Μακαριστού κυρού Σεβαστιανού
«Προς τους Εξοχωτάτους Υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σοβιετικής Ενώσεως, Μεγἀλης Βρετανίας και Γαλλίας, γραμμένη στις 25 Σεπτεμβρίου 1990, που νομίζεις ότι γράφθηκε σήμερα. Το ίδιο και κάποιες δηλώσεις του που γράφθηκαν το 1991, με τις οποίες επέκρινε την τότε Ελλ. Κυβέρνηση (πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης)που προώθησε την ένταξη της Αλβανίας στην ΔΑΣΕ (σημερινό ΟΑΣΕ) και, γενικά, τις διευκολύνσεις που της προσέφερε και αυτή και οι μετέπειτα Ελληνικές κυβερνήσεις (χωρίς παράλληλα να απαιτήσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ΕΕΜ) που για την μεν Αλβανία ήταν επιτυχίες για την δε Ελλάδα οικτρές διπλωματικές αποτυχίες.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της κ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΠΠΑ, (Βλέπε ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) συζύγου του έγκλειστου βουλευτή της ‘’Χρυσής Αυγής’’ Χρήστου Παππά, και του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΜΟΥ, νεαρού Βορειοηπειρώτη από την Φοινίκη, Υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ‘’Χρυσής Αυγής’’ (Βλέπε ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ).
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974». ,ο οποίος είπε ότι αυτός και οι συμπολεμιστές του πολέμησαν το 1974 και κράτησαν ελεύθερο το 63% της Κύπρου, διεκδικώντας την απελευθέρωση του υπόλοιπου 37%. Στις 17 Μαϊου γιορτάζουμε μία επέτειο που την δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Άραγε, πότε θα γιορτάζουν οι επόμενοι μία επέτειο που θα δημιουργήσουμε εμείς; Τώρα είναι η ευκαιρία τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να εορτάζουν την επέτειο της 17ης Μαΐου 2014, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων τους, δηλ. τους δικούς μας.
Και συνέχισε ο κ. Ν.Αργυρόπουλος:
«Βορειοηπειρώτες, μην το βάζετε κάτω όταν κάποιοι σας πετάνε λάσπες, γιατί το μόνο όπλο που ξέρουν να χειρίζονται καλά είναι το ‘’λασποβόλο’’. Η Ελλάδα έχει πεπρωμένο να ξαναγίνει μεγάλη, πάντα ήταν μεγάλη και το πεπρωμένο της είναι να ξανακυριαρχήσει..
Εμείς οι ‘’Βετεράνοι Κύπρου 1974’’, έχουμε ένα σύνθημα ‘’ΑΕΙ ΜΑΧΙΜΟΙ’’ και συνεχίζουμε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή οιουδήποτε πολέμου. Το χρέος εμάς των μεγάλων είναι να παραδώσουμε την τίμια σκυτάλη των αγώνων μας στο χέρι των νεώτερων. Εσείς, που είσαστε νέοι, ποτέ να μην φεύγει από το μυαλό σας το χρέος προς την πατρίδα. Αυτό θα μας οδηγήσει στον ηρωικό δρόμο και, τελικά, στην απελευθέρωση».
Ακολούθησαν πατριωτικοί χαιρετισμοί από διάφορους
ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ;
Το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» υπεγράφη γιατί κάπου το επέτρεψαν οι υπολογισμοί των συμφερόντων των τότε Μεγάλων Δυνάμεων, όμως δεν άλλαξε την κατάσταση στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου και οι μάχες εξακολούθησαν. Τα πράγματα ηρέμησαν όταν εξερράγη ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος . Ως Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, ο κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ –ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ, ρώτησε γραπτώς την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, αν ισχύει σήμερα το ‘Πρωτόκολλο της Κερκύρας’. Η Υπηρεσία, εν ολίγοις, του απάντησε ως εξής:«Εις ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, το Πρωτόκολλο της Κερκύρας δεν ισχύει πλέον, υπό την έννοιαν ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες αυτές έχουν απορροφηθεί από την Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. Συνεπώς, ό,τι περιεγράφετο, ως τέτοιο δικαίωμα και ελευθερία στο Πρωτόκολλο του 1914 ευρίσκεται αυτήν την στιγμή καταγεγραμμένο και ισχύει παγκοσμίως εις το πλαίσιον της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών»
Αυτό σημαίνει ότι το Ελληνικό Κράτος είχε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να πιέσει την Αλβανία να εφαρμόσει την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών από το 1948 και μετέπειτα, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Υπάρχει και το δεύτερο σκέλος. Στην απάντησή της η εν λογω υπηρεσία, είπε το εξής:
«Υπάρχει το σκέλος της Διεθνούς Προσωπικότητας της Βορειοηπειρωτικής Πολιτείας, για το οποίο η ίδια δεν μπορεί να απαντήσει αν ισχύει ή δεν ισχύει, πάντως ουδέποτε κατηργήθη, ουδέποτε προσεβλήθη, έστω και προφορικώς το καθένα, και συνεπώς είναι μέρος μίας γραπτής διεθνοόυς συμφωνίας, η οποία δεν ίσχυσε ποτέ, για ένα χρονικό διάστημα 100 ετών».
Συνεπώς, ένας καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, ενδεχομένως και ένας γνώστης της Διεθνούς Πρακτικής, θα έπρεπε να μας πουν εάν αυτά τα μεγάλα χρονικά διαστήματα, στα οποία υπήρξε ακινησία επί του ζητήματος, είναι αρκετά για να παγιώσουν μία υπάρχουσα κατάσταση και να κάνουν μία διεθνή συνθήκη να μην ισχύει. Όμως, το ερώτημα το οποίο τίθεται εδώ, στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ουδέποτε απασχόλησε το επίσημο Ελληνικό Κράτος, δεν το απασχόλησε ποτέ αν ισχύει το Πρωτόκολλο της Κερκύρας και τι πρέπει να κάνει στο πλαίσιο του «ισχύει ή δεν ισχύει»
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΠΑ
Βορειοηπειρώτες και Βορειοηπειρώτισσες,Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι ανάμεσά σας, ανάμεσα σε πολύ καλούς Έλληνες. Όπως γνωρίζετε, ο σύζυγός μου, ο Ηπειρώτης Βουλευτής Επικρατείας του
Μέσα από τα κελιά της τιμής, όπου βρίσκεται άδικα και
«Η καρδιά μου βρίσκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Βορειοηπειρωτών αδελφών μας που υφίστανται διπλή τυραννία, αυτή της Αλβανικής Κατοχής, η οποία καταπατά τα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες δικαιώματά τους, και αυτή της κακής μητριάς των Ελλαδικών Κυβερνήσεων που θεωρούν τους Βορειοηπειρώτες αποπαίδια και τους θυμούνται υποκριτικά κάθε φορά που θέλουν να υφαρπάξουν τις ψήφους τους.
Εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές τιμούμε τους αγώνες του Βορειοπηρωτικού Ελληνισμού.
Αδίκως και παρανόμως προφυλακισμένοι, μέσα από τα σίδερα των φυλακών της τιμής, δηλώνουμε παρόντες και, με κάθε μέσον, αρωγοί στον δίκαιο εθνικό τους αγώνα. Αταλάντευτη θέση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι «Βόρειος Ήπειρος, Γη Ελληνική».
Στην ερώτηση, έχουμε θέμα την εγκατάλειψη του Εθνικού Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος. Μεταξύ άλλων, ερωτά τους κ.κ. Υπουργούς :
- Θα εφαρμόσουμε, επιτέλους, εθνική εξωτερική πολιτική στο
- Θα θέσουμε το Β.Η.κό ζήτημα στις Αλβανικές αρχές και τους Διεθνείς Οργανισμούς;
- Με ποιους τρόπους θα στηρίξουν την επιβίωση των Β.Η.τών στις πατρογονικές τους εστίες;
- Τι θα πράξουν για το θέμα της διμερούς συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες, την οποίαν η Αλβανία δεν θέλει να εφαρμόσει, παρά το γεγονός ότι την υπέγραψε;
- Θα χρησιμοποιήσουμε επιτέλους το διπλωματικό όπλο που μας παρέχει η ιδιότητα του κράτους -μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου η Αλβανία να παράσχει εγγυήσεις για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Β.Η.τών;
Τι προτείνει:
-Αναγνώριση των νομών Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Κορυτσάς, ως Μειονοτικών
Ζωνών. Εντός των Μειονοτικών Ζωνών να απαγορεύεται η
βάρος του Ελληνικού Στοιχείου.
-Θεσμική παρουσία των Β.Η.τών, βάσει ποσόστωσης, σε δημόσιες υπηρεσίες, στρατό και
αστυνομία, εντός των Μειονοτικών Ζωνών.
- Θέσπιση συγκεκριμένων
Αλβανία, σε περιπτώσεις που
Β.Η.ρου.
- Ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας στα Ιωάννινα, που να στελεχώνεται από έμπειρους διπλωμάτες,
οι οποίοι θα έχουν ως
ενίσχυση της ΕΕΜ της Αλβανίας.
-Κατοχύρωση του δικαιώματος των Ελλήνων της Αλβανίας να χρησιμοποιούν τον όρο «Βόρειος ¨Ήπειρος» και «Βορειοηπειρώτης».
Όλα αυτά, Κυρίες και Κύριοι, τα οποία είναι δίκαια αιτήματα του Β.Η.κού Ελληνισμού, δεσμευόμαστε σήμερα ενώπιόν σας να τα πραγματοποιήσουμε άμεσα. Δεσμευόμαστε ότι, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεθνοποιήσουμε το Β.Η.κό ζήτημα, που είναι ζήτημα εθνικό, αλλά και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Φίλες και Φίλοι
Τόσο ο παράνομα και άδικα προφυλακισμένος σύζυγός μου, Χρήστος Παππάς, ο συναγωνιστής μας στην ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’, άξιο παιδί της Βορείου Ηπείρου, ο Γιάννης Μέμος όσο και εγώ θα αγωνιστούμε και μέσα και έξω από τις φυλακές του ανθελληνικού καθεστώτος για τα δίκαια του Ελληνισμού, τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΜΟΥ
[Ο Γιάννης Μέμος, νεαρός Βορειοηπειρώτης από την Φοινίκη, είναι υποψήφιοςΕυρωβουλευτής με τον Λαϊκό Σύνδεσμο ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’]
Ελληνίδες, Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες ,
Σήμερα, 17 Μαΐου, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή του
Αδέλφια,
Μην πέσετε στην παγίδα που μας ετοιμάζουν. Αυτά τα πέντε χρόνια, θα είναι τα πιο κρίσιμα για εμάς. Όλοι εμείς, την 25η Μαΐου, πρέπει να δώσουμε την ψήφο μας εκεί που ξέρουμε και σε αυτούς που μας υποστήριξαν τόσα χρόνια, και όλοι ξέρετε ποιοι ήταν. Και ήταν ένας συνοδοιπόρος μας και συμπαραστάτης των εθνικών μας αγώνων, ο Λαϊκός Σύνδεσμος ‘’ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’’ . Ας αφήσουμε τα στερεότυπα των δεξιών και των αριστερών, ας μείνουμε ενωμένοι, χωρίς διαιρέσεις, αγωνιζόμενοι για το κοινό καλό και την επιβίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Ας φανούμε αντάξιοι των πατέρων μας, ώστε να μπορούμε να τους κοιτάξουμε κατάματα και να τους πούμε ότι συνεχίζουμε την προσπάθειά τους 100 χρόνια μετά, κρατώντας άσβεστη την φλόγα της αγάπης για την πατρίδα μας και θεωρώ και ελπίζω, με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου Προστάτη μας, Πατρο –Κοσμά του Αιτωλού, η νίκη θα είναι δική μας .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου