Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τον υπολοχαγό του 1940 Γεώργιο Οικονόμου τίμησε ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, με αφορμή την 74η επέτειο της απελευθέρωσης της Κορυτσάς από τον Ελληνικό Στρατό κατά τον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο, αντιπροσωπεία του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" επισκέφθηκε τον έφεδρο ανθυπολοχαγό του 1940 Γεώργιο Οικονόμου στην οικία του, όπου του απέδωσε την τιμητική σημαία του σωματείου.

Η απονομή είχε αρχικά προγραμματισθεί να γίνει στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στις 26 Οκτωβρίου με θέμα "Το Έπος της Βορείου Ηπείρου 1940 - 1941", όμως δεν κατέστη δυνατό, λόγω αδυναμίας τόσο του ίδιου του τιμώμενου προσώπου όσο και κάποιου μέλους της οικογενείας του.

Ο κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο οποίος διανύει αισίως το εκατοστό πρώτο (101) έτος της ηλικίας του και είναι πατέρας του πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρου Οικονόμου - Καμαρινού, έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στις περιοχές Ερσέκας και Πρεμετής, καθώς και στο Ύψωμα 731. 

Τα μέλη του Συλλόγου μας που είχαν την τιμή να αποδώσουν την αναμνηστική σημαία, είχαν μία σύντομη συζήτηση τόσο με τον πολεμικό αγωνιστή της πατρίδας, τον πατέρα, κ. Γεώργιο Οικονόμου, όσο και με τον διπλωματικό αγωνιστή τα τελευταία χρόνια, τον κ. Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό. 


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ 1914
esvh1914@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου